Cruise Terminals

Amsterdam

De passenger Terminal Amsterdam een de Piet Heinkade is in 2000 in gebruik genomen als aanlegplaats voor cruiseschepen. De kadelengte bedraagt 600 meter, zodat ook de grootste schepen kunnen afmeren. Jaarlijks leggen er zo'n honderd cruiseschepen aan en verder nog enkele honderden schepen voor Rijncruises. Het totale concept van Passenger Terminal Amsterdam is gebouwd rond de behoeften van cruisemaatschappijen en hun gasten. Het gebouw is opvallend door de vorm van een grote golf.

Rotterdam

De Cruise Terminal is een gebouw op de Rotterdamse Wilhelminapier. Cruise Terminal Rotterdam doet dienst als aankomst- en vertrekhal van grote passagiersschepen.Het pand spreekt tot de verbeelding en kenmerkt zich door 6 bogen.

Zeebrugge

De haven van Brugge-Zeebrugge is de tweede grootste haven in België. Ze ontvangt steeds meer cruiseschepen. Het aantal cruisetoeristen dat voor een dagje België ontscheept, groeit ieder jaar enorm.

Antwerpen

De nieuwe cruiseterminal langs de Scheldekaaien is een toeristische troef bij de Antwerpenaren. Dankzij die terminal, een soort glazen constructie van honderd meter lang, tussen het Steenplein en het onder het Zuiderterras. Cruiseschepen kunnen aanleggen in het hartje van de stad; op wandelafstand van het historisch stadscentrum.

Calais

De terminal in Calais is gelegen aan de opaalkust. Calais is de kortste afstand tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk (Dover).

Le Havre

Le Havre heeft een nieuwe cruise terminal die een verscheidenheid van diensten. Het ligt langs het Engels kanaal op Frankrijk's westkust. Parijs en Normandië liggen op een boogscheut en zeker de moeite waard eens te zien.